Waarom investeren in de circulaire economie echt anders is

Is het circulaire verdienmodel nou echt heel anders, dan het reguliere verdienmodel? Deze vraag stond centraal in de podcast Money Matters van Social Finance NL waar Jasper Snoek, directeur Fair Capital Partners Impact Investing, te gast was.
“Zeker” was het antwoord van Jasper. Waarom dat is en hoe Fair Capital Partners de circulaire economie helpt ontwikkelen, legt Jasper in de podcast uit aan de hand van de investering in het bedrijf De Clique. Maar ook de positie van de aandeelhouder, de kansen van steward ownership, de gevolgen van circulaire businessmodellen voor ondernemers en consumenten en het moment dat Jasper besefte dat hij vermogen wilde inzetten om de wereld beter te maken, komen aan bod. Kortom; zeer de moeite waard om deze én de andere afleveringen te luisteren.
Over de podcast ‘Money Matters’

In de podcast Money Matters van Social Finance NL gaat Ruben Koekoek, presentator van de podcast en co-founder van Social Finance NL, op zoek naar het antwoord op de vraag hoe je sociale impact het beste kunt financieren. Samen met wisselende co-hosts Sandra Ballij, Céline Pessers en Björn Vennema gaat Koekoek in gesprek met politici, investeerders, filantropen, banken, social entrepreneurs en andere specialisten.

Over Social Finance NL

Social Finance NL gelooft dat het oplossen van maatschappelijke problemen anders kan en beter moet. Daarom werkt Social Finance NL samen met overheden, sociaal ondernemers en financiers om nieuwe oplossingen voor maatschappelijke problemen te realiseren. Dat doen ze door het meten, financieren en vergroten van maatschappelijke impact, waarbij de resultaten voor mensen centraal staan. Zo vergroten staan ze op voor de meest kwetsbaren in de samenleving, maken ze innovatie mogelijk en werken ze aan een samenleving waarin iedereen meedoet. In de praktijk werken ze aan impact adviesopdrachten, zetten ze innovatieve financieringsconstructies op zoals Social Impact Bonds en Outcomes Funds en organiseren ze initiatieven om het ecosysteem verder te versterken door kennis te delen.