Over ons

Fair Capital Partners Impact Investing beheert het fonds. Ons team heeft veel ervaring met impact investeren. We hebben samen meer dan tachtig impact investeringen gedaan. Die kennis en ervaring en het grote netwerk dat we daarmee opbouwden, gebruiken we nu om de mooiste ondernemers te vinden en te financieren. Vervolgens zetten we onze ervaring met de groei van bedrijven en impact maken in. Het doel? Met zoveel mogelijk impact en een financieel rendement uiteindelijk weer uitstappen.

Gedreven en zeer ervaren team

We zijn het fonds gestart omdat we geloven dat er een wereld te winnen is. Door vermogenden en duurzame ondernemers via het fonds met elkaar verbinden, kunnen we iets moois creëren. Als team zorgen we dat het allemaal loopt. We beheersen alle facetten van impact investeren: de opbouw van een pijplijn van investeringen, screening van bedrijven en teams, doen van investeringen, begeleiden van de ondernemers in hun groei, bepaling van de impact en de realisatie van exits.

Eerder bouwden we in tien jaar tijd een portefeuille op met een waarde van 180 miljoen euro met investeringen in meer dan tachtig (inter)nationale bedrijven en fondsen die werkten aan een circulaire economie, een duurzaam energiesysteem en een eerlijk voedselsysteem. En we lieten als een van de eersten zien dat we aandelen – nadat er veel impact was gemaakt – ook weer prima konden verkopen met een mooie financiële opbrengst. Zoals Nederland Isoleert, een bedrijf dat op grote schaal Nederlandse woningen isoleert. The New Motion, dat laadoplossingen voor auto’s aanbiedt. 3D Hubs, dat 3D printen toegankelijk maakt voor grote groepen gebruikers. En OrangeGas, dat groen gas als brandstof voor voertuigen aanbiedt. 

Stichting Fair Capital Impact Fund

Het fonds heeft de Stichting Fair Capital Impact Fund als juridisch eigenaar. De beleggingen en het overige vermogen van het fonds worden voor rekening van de Deelnemers juridisch gehouden door de stichting. Die is onafhankelijk van de Beheerder en treedt op in het belang van de deelnemers in het fonds.

Het bestuur van Stichting Fair Capital Impact Fund

Het bestuur van stichting Fair Capital Impact Fund bestaat uit Arianne Bonthuis, Jan Sebel (voorzitter) en Ewoud Goudswaard. 

Arianne Bonthuis

Arianne Bonthuis

Jan Sebel

Jan Sebel

Ewoud Goudswaard

Ewoud Goudswaard

Fair Capital Partners

Fair Capital Partners Impact Investing B.V. is onderdeel van Fair Capital Partners. Ook Fair Capital Partners Vermogensbeheer helpt klanten hun vermogen volledig duurzaam in te zetten. Zowel beursgenoteerd als in obligaties, die allemaal voldoen aan de criteria van ASN Bank.

Meer weten over impact investeren?