B Corp Certificering voor Fair Capital Partners

Fair Capital Partners mag zich vanaf 2023 een B Corp noemen. B Corp is een certificering voor profitbedrijven die voldoen aan normen voor hun positieve impact op mens, milieu en maatschappij. Wij beleggen al meer dan dertig jaar op basis van onze duurzame missie. Wij streven naar een rechtvaardige wereld, waarin mens en natuur in evenwicht zijn. Door ons aan te sluiten bij het wereldwijde netwerk van zesduizend commerciële organisaties met een B Corp-certificering geven wij onze missie een nog steviger basis.

Categorie Investment Advising

Met deze certificering brengen we zelf in praktijk wat we vragen van de bedrijven waarin we investeren. Bovendien zijn we het enige bedrijf in Nederland in de categorie Investment Advising met een B Corp-Certificering. Daar zijn we trots op.

Duurzame Criteria

Deze certificering wil natuurlijk niet zeggen dat we ons doel behaald hebben. Het is een nieuwe stap in ons streven om samen met onze klanten duurzame vooruitgang te stimuleren door te beleggen in aandelen en obligaties. Dit doet we aan de hand van de duurzame criteria van ASN Bank met de focus op:  

 

  1. Klimaat, biodiversiteit en mensenrechten zoveel mogelijk beschermen.
  2. Positief bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.
  3. Streven naar een marktconform financieel beleggingsresultaat op de langere termijn.

 

Bedrijven met een B Corp-certificering worden elke drie jaar opnieuw beoordeeld en gecertificeerd. Wij juichen dat toe omdat het ervoor zorgt dat B Corp-bedrijven blijven focussen op hun missie.

 

Over B Corp

B Corp staat voor Benefit Corporation. Het label B Corp is een certificering voor profitbedrijven die worden beoordeeld op hun impact op sociale en milieuaspecten. Om een B Corp te worden moeten bedrijven een uitdagend certificeringsproces doorlopen.

 

De B Corporation-certificering wordt beoordeeld door een onafhankelijke derde partij. Mede daarom is de certificering wereldwijd erkend als prestatienorm voor bedrijven die voldoen aan de normen voor sociale duurzaamheid en milieuprestaties.

 

B Corporations zijn transparant in alles wat ze doen. Ze monitoren over hun impact op de samenleving en het milieu. Ook voldoen ze aan verantwoordingsnormen en rapporteren daarover.