'Een voorwaarde om te mogen werken in de financiële sector is vakbekwaamheid, de manier waar op je werkt is integriteit.’

DSI interview
Bij de oprichting van DSI was Jan Willem Nieuwenhuys één van de eerst gecertificeerde in het DSI Openbaar Register. 22 jaar later onderneemt hij nog steeds met veel passie en bevlogenheid in de beleggingssector. “Ik geloof in een instituut als DSI, maar het mag van mij veel krachtiger.” Een bevlogen vermogensbeheerder over vakbekwaamheid, duurzaamheid en integriteit van de beleggingssector.

Nieuwenhuys kan gezien worden als pionier in zijn vak. “Mijn drijfveren rondom duurzaamheid zijn missie gedreven”, zoals hij dat zelf omschrijft. “Het instrument om die missie te realiseren is beleggen.” Als medeoprichter en directeur van Fair Capital Partners spreekt hij een steeds groter wordende groep van beleg gers aan die zijn vakkennis en ervaring zoeken in het beleggen in duurzame fondsen. Het hebben van vakkennis is voor Nieuwenhuys de kern van het goed uitoefenen van het vak. “Een voorwaarde om te mogen werken in de financiële sector is vakbekwaamheid, de manier waar op je werkt, is voor mij integriteit.”

Lees het hele interview in het jaarverslag 2021 van DSI.

Foto: Trouw