Fair Capital Partners in VPRO Tegenlicht: ‘Groen geld’

Bron: bekijk hier de aflevering van VPRO Tegenlicht: Groen geld’ met Jasper Snoek en Jan Willem Nieuwenhuys

De aflevering VPRO Tegenlicht van 28 februari 2021 gaat helemaal over groen geld. En Jan Willem Nieuwenhuys en Jasper Snoek van Fair Capital Partners geven in de uitzending hun kijk op de rol die geld kan spelen in het ‘vergroenen’ van onze wereld.

Het investeringsgeld dat over de wereld stroomt, verandert snel van richting. Want inmiddels heeft een derde van alle investeringen al een groene bestemming, en dit percentage blijft naar verwachting de komende jaren doorgroeien. Van windmolens op zee tot duurzame airconditioning en van kleine beleggers tot megapensioenfondsen: Beleggen zonder met het klimaat rekening te houden is verleden tijd. Maar stroomt het geld precies de goede kant op, of zijn de banken en vermogensbeheerders vooral handig ingesprongen op een groene trend? VPRO Tegenlicht kijkt in het hoofd van duurzame investeerders, en zwemt mee in de wassende rivier van de groene investeringen. Waar komt al het groene geld terecht? En is er ook meer rendement te halen, of gaat het om de milieuwinst?

Zoals bij De Clique, de nieuwe onderneming van Fairphone-oprichter Bas van Abel en Anja Cheriakova. Zij halen GFT-afval op bij ondernemingen – die dat gek genoeg niet apart hoeven in te leveren – en maken er nuttige producten van variërend van oesterzwammen tot zeep.

Bekijk via onderstaande knop de aflevering en lees nog meer informatie: