Dit is... LocalTea

LocalTea kweekt echte Nederlandse thee, gewoon in Brabant. Dat bespaart heel veel CO2 en water en zorgt voor heerlijke verse thee. Zonder toevoegingen want echte thee smaakt het best.

Thee van Nederlandse bodem

De manier waarop we nu ons voedsel produceren heeft veel negatieve gevolgen voor de aarde en onze gezondheid. Producten komen van ver en vaak weten we niet eens wat er in ons eten zit. Het streven is een voedselsysteem dat voldoende, goed voedsel biedt, binnen de draagkracht van de aarde. Verantwoorde productie. Lokale productie. 100% natuurlijke en heldere ingrediënten. Geen troep. LocalTea is een partij die daar op een ondernemende manier sterk aan bijdraagt door lokaal thee te produceren.

"Lokale productie en natuurlijke ingrediënten"

Transparante keten

LocalTea brengt thee van eigen bodem. Het is daarmee de enige grootschalige theeproducent in Europa. Door lokaal thee te produceren helpt LocalTea mee aan een betere planeet. Vergeleken met thee die ‘van ver’ komt kent een kop LocalTea 96% minder CO2 uitstoot en 96,96% minder watergebruik. Dit bedrijf brengt het echte verhaal van de keten, van boer en maker tot uiteindelijke kopje thee.

De juiste delen van de theeplant

De smaak en de voedingsstoffen van de theeplant zitten in de jonge toppen. Deze bereiken normaal niet de theezakjes in de supermarkt. Die dichte zakjes zijn gevuld met meer stukken van de plant die in de shredder zijn gedaan en vervolgens verhit waardoor je een soort gruis krijgt. LocalTea gebruikt de juiste delen van de theeplant, en haar optimale productieprocessen zorgen voor verschillende soorten thee van goede kwaliteit. En dat proef je!

Local Tea

LocalTea brengt thee van eigen bodem en is de enige grootschalige theeproducent van Europa.

Meer weten over duurzame ondernemingen?