Dit is... ECO Group

ECO Group zorgt voor een duurzame revolutie in wassen en persoonlijke verzorging. Het bedrijf brengt veel duurzame merken onder een dak die samen de wereld schoner maken. Door lokaal te produceren met natuurlijke ingrediënten en met weinig verpakkingsmateriaal wordt er veel water en CO2 bespaard.

Duurzame schoonmaak- en verzorgingsproducten

Van het huidige aanbod in de drogisterij of het supermarktschap, is maar een klein gedeelte duurzaam. De meeste producten zijn gemaakt uit olie en andere chemische grondstoffen, worden ver weg geproduceerd, de processen zijn vervuilend en gebruiken veel water, en er wordt veel plastic gebruikt in de verpakkingen.

Oprichters Thomas Nehfischer en Christoph Schwerdtle gebruiken hun jarenlange internationale ervaring (o.a bij multinational Procter & Gamble) om dit te veranderen. In 2018 zetten ze samen het merk Dental Delight op, met een assortiment aan eco tandpasta’s dat nu beschikbaar is in 7.000 winkels door heel Duitsland. In gesprek met andere duurzame startups merkten ze dat veel jonge ondernemers tegen dezelfde uitdagingen aanlopen. Hieruit ontstond het idee om verschillende duurzame bedrijven bij elkaar te brengen en de krachten te bundelen om samen sneller te groeien. Het gemeenschappelijke doel: samen een duurzame wereld creëren en een vuist maken tegen on-duurzame multinationals zoals Unilever en Procter & Gamble. Daaruit is Eco Group ontstaan. 

"Het gemeenschappelijke doel: samen een vuist maken tegen onduurzame multinationals"

Eco Group maakt impact per product:

 

  • Door producten zo compact mogelijk te maken. Dit beperkt watergebruik bij productie en CO2 uitstoot bij transport.
  • Door gebruik van recyclebare of gerecyclde materialen. Minder gebruik van nieuw plastic en de vervanging ervan door hernieuwbare grondstoffen (bv. bamboe) zijn belangrijke stappen in de richting van een circulaire economie.
  • Door het gebruik van natuurlijke, gecertificeerde ingrediënten.

 

Aan de hand van deze uitgangspunten begeleidt ECO Group de bedrijven die onderdeel van de groep worden bij de verdere verduurzaming van hun producten.

ECO Group bestaat nu uit 5 merken

1. Dental Delight 

Prijswinnende mondverzorging met o.a tandpasta en –tabletten, mondwater etc. Deze producten zijn veganistisch, klimaatneutraal en vrij van microplastics, palmolie en andere niet-duurzame ingrediënten.

2. Hydrophil 

Ontwikkelt een duurzame productenlijn voor de badkamer, vegan en ethisch, met originele en aansprekende producten. Hiermee vergroot Hydrophil tevens het bewustzijn over duurzaamheid en grondstoffenschaarste.

3.Naiked 

Maakt duurzame schoonmaakproducten en huishoudelijke artikelen zonder onnodige toevoegingen. Esthetisch, functioneel en kleurrijk. Zonder overbodige ingrediënten en vulstoffen zoals microplastics. Overschakelen op milieuvriendelijke producten is makkelijk en voor een betaalbare prijs.

4. Daily Good

Duurzame gezichtsverzorging, voor iedereen toegankelijk door de lagere prijzen. Dit merk bewijst dat milieuvriendelijke producten niet duur hoeven te zijn. De producten zijn vegan en ethisch geproduceerd.

5. Kuno

Duurzame was-strips als alternatief voor wasmiddel. De strips zijn biologisch afbreekbaar, vegan en verpakt in 100% plasticvrij en recyclebaar karton. Door de ultracompacte vorm en het daardoor lagere gewicht zorgen de was-strips voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot tijdens het transport in vergelijking met conventionele wasmiddelen.

Door lokaal te produceren met natuurlijke ingrediënten en met weinig verpakkingsmateriaal wordt er veel water en CO2 bespaard.

Meer weten over duurzame ondernemingen?