duurzame energie
Column |
11-08-2023

Piet Sprengers (ASN Bank): ‘De twee gezichten van de fossiele-energiesector’

De SFDR moet informatie verbeteren over de impact van financiële producten die duurzaamheid promoten of beogen. Waarom niet ook over de impact van alle andere financiële producten (art. 6)?

De technische criteria van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) gelden momenteel alleen voor financiële producten die ecologische of sociale kenmerken promoten (artikel 8) of die duurzame doelstellingen beogen (artikel 9). Voor alle andere financiële producten (artikel 6) gelden geen aanvullende criteria. Wat is de impact van deze beleggingen op de wereld? Zou het niet logisch zijn om de SFDR-rapportageverplichtingen ook voor deze groep toe te passen? Lees in de column van Annebeth Roor-Wubs, Sustainable Finance Senior Consultant bij EY en parttime PhD-student aan Rotterdam School of Management, waarom we van alle beleggingen zouden moeten weten wat de impact is.

Geschreven door:

Asceline Groot

Communicatie

Asceline Groot is ondernemer bij hetkanWEL, schrijfster van ‘Het Nieuwe Groen’ en gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In haar columns schrijft zij over (start-up) sociale ondernemingen en trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.