vierde kwartaal van 2022
Nieuws |
30-01-2023

Een terugblik op het vierde kwartaal van 2022

Fair Capital Partners selecteert duurzame beleggingen voor de portefeuille van haar klanten. Zo krijgt vermogen een positieve impact op de wereld, door te investeren in verandering die goed is voor mens, dier en natuur. Maar wanneer zijn beleggingen duurzaam? En wanneer is er sprake van greenwashing?

Het afgelopen jaar staat ons bij als een bijzonder aangrijpend jaar, door de voortdurende oorlog in Oekraïne en steeds duidelijkere tekenen van opwarming van de aarde. Ook in Europa. Voor de financiële markten was het een turbulent jaar met stijgende inflatie en rentes. Aandelenmarkten daalden wereldwijd fors.

Op het gebied van duurzaamheid waren er ook wat lichtpuntjes in 2022, zoals een baanbrekend biodiversiteitsakkoord in Montréal en een recordjaar voor opgewekte duurzame energie. 2023 startte met het nieuws dat, vanwege de bezorgdheid over het klimaat, een aantal pensioenfondsen hun beleggingen hierop meer gaan selecteren. Dit juichen we natuurlijk toe en dat zal naar onze verwachting veel kunnen gaan betekenen voor de duurzame beleggingen in de toekomst.

Elk kwartaal blikken wij terug op de macro-economische en duurzame ontwikkelingen. Wilt u deze lezen? Download dan hier onze rapportage.

vierde kwartaal van 2022   vierde kwartaal van 2022   vierde kwartaal van 2022   vierde kwartaal van 2022