Dit is.. What The Future

WTF maakt lokale, kleinschalige productie mogelijk tegen een concurrerende prijs. Haar circulaire productiemethode met minimaal afval is sneller en zuiniger dan massaproductie.

Het einde van de massaproductie

Massaproductie legt een groot beslag op de planeet. Productie op grote schaal, met dure en complexe productieketens, vraagt om steeds nieuwe grondstoffen en zorgt voor veel overschotten. Het verschepen van onderdelen uit bijvoorbeeld Azië heeft bovendien een negatief milieu-effect. Maar het argument om massaproductie in stand te houden is prijs. Want het is te duur om lokaal en in kleine volumes te produceren. Een compleet nieuwe, disruptieve oplossing is nodig. Dat is precies wat de doorgewinterde ondernemers Eduard Zanen en Janne Kyttanen met WTF wilden brengen. Bovendien heeft directeur Carrie Howe een bak aan sales ervaring en weet als geen ander hoe ze nieuwe innovaties op de markt moet brengen. 

"Een compleet nieuwe, disruptieve oplossing"

3DTI duurzame productie van schoenen

Een flexibele, lokale productieoplossing

WTF is een flexibele, lokale productieoplossing die producten met minder grondstoffen, circulair, sneller en met minder gebruik van water en elektriciteit kan produceren dan de huidige (massa-)productiemethoden. Dit wordt gedaan door mallen te printen, heel snel en in iedere gewenste vorm. Deze mallen worden gevuld (‘geïnjecteerd’) met elke gewenste koude vloeistof of gel-substantie. Door rechtstreeks in de verpakking te injecteren, behaalt WTF snelheden die vergelijkbaar zijn met spuitgieten van grote batches. Bovendien streeft WTF naar gebruik van volledig natuurlijke en circulaire materialen.

"een footprint die 50% lager is"

Het belang van duurzame productie

De huidige ontwikkelingen in de markt, met stijgende grondstof- en transportprijzen, onderstrepen het belang van lokale en duurzame productie. Oplossingen zoals die van WTF zullen, terecht, een steeds grotere rol gaan spelen in onze veranderende wereld.

Over de gehele breedte zorgt WTF voor een footprint die 50% lager is dan van reguliere processen. Deze impact komt door:

  • Significant minder energie gebruik (65%)
  • Minimale restproducten door productie op aanvraag en hergebruik van materialen
  • Faciliteren van circulaire producten en materialen
  • Tijdsbesparing dankzij de digitale oplossing
  • Significante kostenbesparing bij productie mallen
3DTI
3DTI

WTF gaat de strijd aan met massaproductie.

Meer weten over duurzame ondernemingen?