Dit is... Lazy vegan

Lazy Vegan maakt veganistische kant-en-klaarmaaltijden boordevol verse groenten. De maaltijden besparen tijd, moeite en CO2-uitstoot en verrijken het diepvriesassortiment.

Kant- en klare diepvriesmaaltijden

Oprichters Bas Dijkstra en Vincent Bosgraaf gebruiken hun jarenlange ervaring in de voedsel- en diepvries sector om een positieve impact te maken. Lazy Vegan heeft als missie om veganistisch eten gemakkelijk, lekker en leuk te maken. Het bedrijf creëert diepvries kant-en-klaarmaaltijden vol groenten en op basis van een vleesvervanger van doperwten. Ze bevatten veel (erwten)eiwitten en zijn vrij van soja, dierlijke eiwitten en gluten. Binnen 8 minuten ben je veganist! Makkelijk en snel. 

"Het besparen van tijd, moeite en CO2-uitstoot"

Lazy Vegan

In de supermarkt

De maaltijden van Lazy Vegan zijn bij meerdere supermarktketens te koop zoals de Albert Heijn, Jumbo, Marqt, Colruyt en online supermarkt Crisp. Maar ook bijvoorbeeld in de UK bij Sainsbury’s.

Hardlopers zijn de Tikka Masala en de Thai Green Curry, maar ook de Mexican Fiesta, Italian Risotto en de Pasta Pesto vallen bij jong en oud in de smaak. Het team blijft bovendien innoveren, dus er kunnen zomaar nieuwe smaken verschijnen in de winkels!

Impact van plantaardige alternatieven

De milieu impact van dierlijke producten is groot. Volgens cijfers van Milieu Centraal in 2020 stoot een kilo kip 6,8 kilo CO2 uit, een kilo varken 7,0 kilo CO2 en een kilo rundvlees gemiddeld 23,4, gebaseerd op wat je als consument koopt in de supermarkt. De maaltijden van Lazy Vegan bieden een alternatief voor gerechten waar normaal zeker 100 gram vlees in zou gaan. Hoe meer maaltijden van Lazy Vegan er over de toonbank gaan, hoe minder vleesconsumptie, waardoor milieuschade wordt beperkt!

Meer weten over duurzame ondernemingen?