Heattransformers

Dit is... HeatTransformers

HeatTransformers helpt Nederland verduurzamen door hybride warmtepompen te verkopen en installeren. Zo besparen huishoudens op hun energierekening en dragen ze bij aan een beter klimaat.

Een grote stap naar duurzame verwarming

Gas is lang de energiebron geweest om onze huizen te verwarmen en voor het gebruik van warm water. Ondertussen is bekend dat bij verbranding van aardgas CO2 vrijkomt dat de aarde opwarmt. Stijn Otten en Gijs van Vrede zagen dat het ook anders kan en zetten in 2018 HeatTransformers op. HeatTransformers faciliteert het verkoopproces, en installeert (hybride) warmtepompen bij Nederlandse huishoudens. Dit bespaart tot 70% op de CO2 uitstoot en de gasrekening. Zo levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan het tegengaan van CO2 uitstoot door de verbranding van aardgas. Inmiddels hebben ze het tij mee. Door de aanhoudende hoge gasprijzen zoeken veel huishoudens naar besparingsmogelijkheden. Bovendien heeft de overheid afgekondigd dat een hybride warmtepomp naast de CV-ketel verplicht wordt per 2026.

"Een besparing van 70% op de gasrekening"

Een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp verwarmt een huis op een duurzame manier. Het is een combinatie van een gasgestookte ketel en een elektrische warmtepomp. De warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast die je huis verwarmt met energie onttrokken aan de buitenlucht. De oude gasketel springt bij wanneer het buiten te koud is of wanneer er veel warm water nodig is. Door deze manier van verwarmen daalt het gasverbruik sterk – tot wel 70%. Zo helpen hybride warmtepompen bij het behalen van de klimaatdoelstellingen en wordt verdere opwarming van de aarde voorkomen.

Iedere warmtepomp helpt

HeatTransformers jaagt de energietransitie bij Nederlandse huishoudens aan. Nederlandse woningen stoten namelijk ieder jaar bijna 20 miljoen ton CO2 uit door verbranding van gas. Daarvan wordt 75 tot 80 procent besteed aan verwarming. Wie de CO2-uitstoot wil verlagen, kan daarom niet om de verwarming heen. Na woningisolatie is aansluiting op een warmtepomp een van de meest effectieve manieren om de CO2 uitstoot te verminderen. Bovendien is de investering snel terugverdiend.

Iedere installatie van een hybride warmtepomp geeft een gasbesparing van 1.000 m3 per jaar. Voor een volledig elektrische warmtepomp is dat zelfs 1.750 m3 per jaar. En elke kubieke meter gas die niet wordt verbrand levert een CO2 besparing op van 1,89 kilogram. Omdat een warmtepomp 20 jaar meegaat loopt de besparing al die jaren door. Met de aantallen warmtepompen die HeatTransformers denkt te installeren hebben we het over vele miljoenen kilo’s vermeden CO2 uitstoot. En het mooie is dat hoe groter HeatTransformers wordt, hoe meer CO2 we besparen!

Heattransformers
Heattransformers

Een hybride warmtepomp verwarmt een huis op een duurzame manier.

Meer weten over duurzame ondernemingen?